Dronefoto van de kraan. Foto: Tonny Bosman
Dronefoto van de kraan. Foto: Tonny Bosman Tonny Bosman

Windturbines van dichtbij bekijken op open dag Den Tol

Algemeen

Netterden - Windpark Den Tol houdt op zaterdag 2 oktober een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is naar het bouwproces van de windmolens. Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn belangstellenden welkom op het bouwterrein langs de Netterdensestraat 17 te Netterden.

Bezoekers kunnen de windturbines van dichterbij bekijken, meer te weten komen over de bedrijven die de bouw realiseren, leren over (wind)energie en een hapje/drankje nuttigen. Daarnaast is er natuurlijk ook vermaak voor de kinderen.
De locatie is voorzien van een grote tent zodat bezoekers ook bij slecht weer droog kunnen staan. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.
In verband met de coronamaatregelen is het wel van belang dat belangstellenden zich aanmelden via de website. Uiteraard worden op de open dag de geldende coronamaatregelen in acht genomen.
Windpark den Tol is een lokaal initiatief van zes boeren families uit het buitengebied van Netterden. Samen met Windunie Development hebben ze het project doorontwikkeld. In het voorjaar van 2021 zijn de voorbereidingen gestart tot de bouw van negen windturbines. Nordex is de gecontracteerde leverancier van deze N117 turbines. De machines hebben een as-hoogte van 124,5 meter en een tiphoogte van 183 meter. Ze leveren jaarlijks ruim 80.000 MWh aan stroom, dat is goed voor meer dan 25.000 huishoudens.


www.windparkdentol.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant