Tante Keet is dol op boeken. Foto: PR

Tante Keet is dol op boeken. Foto: PR

PR

Kids dromen over later tijdens Kinderboekenweek in bieb

Algemeen

TERBORG/ULFT - Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, 4 jaar oud bent of al 10 jaar: ieder kind kan worden waar het van droomt. 

Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later.
De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.
Bette Westera heeft dit jaar het schrijven van het Kinderboekenweekgeschenk voor haar rekening genomen en Mark Janssen heeft het Prentenboek van de Kinderboekenweek gemaakt.
In de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort is er tijdens de Kinderboekenweek van alles te beleven.

PEERtoftheater
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen kennismaken met Tante Keet, een bijzonder leuke vrouw die precies weet wat ze wil, dol is op boeken, gek op eten en mega-sterk blijkt te zijn.
Ze speelt de hoofdrol in de voorstelling ‘Doen wat je wil’ van PEERtoftheater. Deze gratis voorstelling is vooral leuk voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.
PEERtoftheater is op vrijdag 8 oktober te zien in de Bibliotheek Terborg en op woensdag 13 oktober in de Bibliotheek Ulft. De voorstellingen starten om 15.30 uur. Reserveer van tevoren een plekje via de website.

Tentoonstelling
De leerlingen van groep 7 en 8 zijn zich al volop aan het oriënteren op hun toekomst: ‘Wat wil ik later worden en welke middelbare school past daar het beste bij?’ Van 17 tot en met 28 oktober wordt werk dat zij gemaakt hebben rondom het thema van de Kinderboekenweek, tentoongesteld in de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort.


www.achterhoeksepoort.nl/kinderboekenweek-2021

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant