Het nieuwe Oranje Comitmet (v.l.n.r.) Carin de Bree, Roy Gerritsen en Demia Gerritsen. (Foto: Roel Kleinpenning)

Het nieuwe Oranje Comitmet (v.l.n.r.) Carin de Bree, Roy Gerritsen en Demia Gerritsen. (Foto: Roel Kleinpenning)

Foto Roel Kleinpenning

‘We willen Terborg een topfeest geven’

Cultuur

TERBORG - Een topfeest met Koningsnacht en Koningsdag, dat willen Roy en Demia Gerritsen en Carin de Bree uit Terborg. “In de coronatijd zijn vele gewoontes en ideeën gesneuveld. Daarom is het nu zaak weer iets neer te zetten, we willen Terborg weer een topfeest geven.”

Door Remko Alberink

Het trio zat in het voormalig bestuur van het Oranje Comité Terborg, dat tijdens de corona-periode de een na de andere collega-bestuurder zag verdwijnen. “Natuurlijk is het niet ideaal om met drie mensen de kar te trekken, maar we hopen dat mensen ons in de toekomst willen komen helpen”, schetst Demia die de voorzittershamer hanteert. Roy is secretaris en Carin is als penningmeester de vrouw van de centjes.
“We hebben een programma voor jong en oud, met een tent op het Sint Jorisplein”, stelt Roy. “Koningsnacht is met de band Basement uit Gaanderen en DJ Timo.”

Op 27 april zijn er tal van activiteiten, legt Carin de Bree uit: “Mijn eerste herinnering aan een toen nog Koninginnedag was een kleedjesmarkt. Die hebben we nu ook weer voor de jeugd. Verder is er onder meer een fietstocht voor het hele gezin, er is een clown, er wordt geschminkt, het aanbod is echt heel divers.”
Daarbij worden ook de ouderen van Terborg niet vergeten. Zo treedt in Antonia Sundry Singers op voor de bewoners, maar ook niet-bewoners kunnen zich aanmelden voor een muzikale bijeenkomst.
Niet alle ideeën konden worden uitgevoerd. Roy: “Door de korte voorbereidingstijd hebben we sommige zaken door moeten schuiven naar een volgend jaar.”

De voorbereidingen moesten namelijk in korte tijd worden afgerond. “Dat kwam door de vergunning, dat was de eerste drempel. Pas nadat de coronamaatregelen waren opgeheven, konden we die vergunning aanvragen. Daar zijn we door de gemeente Oude IJselstreek heel fijn bij geholpen”, geeft Roy Gerritsen aan.

Andere hulp kreeg de organisatie van lokale ondernemers die elk op eigen wijze hebben bijgedragen. “Daar zijn we heel blij mee, met grote of kleine bijdrages. Zonder hen kan zo’n feest gewoon niet worden georganiseerd”, stelt Demia dankbaar vast.

Het trio ziet het bijna als morele verplichting om in Terborg aandacht aan de Koningsnacht en Koningsdag te besteden. Carin: “Het was inderdaad een ‘moetje’’. Als je het nu niet doet, dan gebeurt het niet meer. Het bloemencorso is al verdwenen, dat wilden we met het feest rond Koningsdag zeker niet laten gebeuren.”

De festiviteiten eind april zijn overigens niet het enige wat het comité doet. Ook met de dodenherdenking draagt het comité een steentje bij.

Daarbij wordt het initiatief nemende drietal door velen geholpen. “Maar het zijn altijd dezelfde mensen die helpen. Daarom zouden we graag meer mensen aan de organisatie toevoegen. Of ze nu anderhalf uur tijd vrij willen maken of het hele jaar door wat tijd”, besluit Demia.


www.oranjecomiteterborg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant