Een eerdere editie van Koningsdag. Foto: PR
Een eerdere editie van Koningsdag. Foto: PR PR

Divers programma op Koningsdag in Varsseveld

Cultuur

VARSSEVELD - Op woensdag 27 april zal er in Varsseveld weer van alles te beleven zijn ter gelegenheid van Koningsdag. 

Dit jaar zorgt de AOV in samenwerking met Enzovoort, D’Olde Mölle en De Ploeg voor een programma voor jong en oud.
Om 11.15uur zal de dag officieel geopend worden voor het oude gemeentehuis: het huidige Sensiregebouw. Een passend openingswoord van de voorzitter en een vaandelhulde onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Jubal kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken.
Van 11.30 uur tot 16.00 uur zullen er leuke activiteiten te doen zijn rondom de Grote Kerk, te beginnen met een dansworkshop op het podium voor ‘het jonge kind’. Een Koningsdag zonder kindervrijmarkt is natuurlijk geen Koningsdag. Alle kinderen die deel willen nemen aan de vrijmarkt kunnen tussen 10.00 en 11.00 uur een plekje zoeken om hun handelsgeest te tonen. Let wel op: het verkopen van etenswaren is niet toegestaan!
De hele middag kunnen de kinderen zich uitleven op verschillende luchtkussens, waaronder een megaglijbaan. Ook zijn de klassieke oud-Hollandse spelletjes uit de kast getrommeld en in een modern jasje gestoken. Ook is er een knutselhoek en kunnen kids geschminkt worden.
Om 13.00uur zal Vital een kidsdance op het podium verzorgen voor ‘het oudere kind’. Vanaf het gezellige terrasje kunnen de vaders, moeders, opa’s en oma’s jullie optreden bewonderen en bij de diverse barren rondom de kerk kunnen zij terecht voor koffie/thee en iets lekkers, ranja voor de kids en natuurlijk het reguliere drankassortiment. Daarnaast kan iedereen voor een hapje en drankje ook terecht bij de omliggende horecazaken: D’Olde Mölle, De Ploeg en Enzovoort en vanaf 15.00uur zullen Freeline en DJ Geert Bergers het gezellige sfeertje compleet maken.


www.varsseveld-sevolksfeesten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant