Evelyn Grijze. Foto: PR

Evelyn Grijze. Foto: PR

Foto: PR.

Boekenweeklezing Evelyn Grijze in Bibliotheek Varsseveld

Cultuur

VARSSEVELD - De Boekenweek is weer in aantocht, van 16 t/m 24 maart. Om dit te vieren organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort een lezing met Evelyn Grijze. Zij komt op donderdag 21 maart naar de Bibliotheek Varsseveld. Evelyn publiceerde tot nu toe zes boeken. Haar nieuwste heet Mara. Een gevaarlijk verleden.

De Boekenweek is hét leesfeest van Nederland en Vlaanderen. Het thema is dit jaar Bij ons in de familie. Het Boekenweekgeschenk is dan ook geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot. Van 16 tot en met 24 maart krijgt men hun gezamenlijke boek Gezinsverpakking cadeau bij aankoop van boeken ter waarde van minimaal 15 euro. Naast het Boekenweekgeschenk heeft Bart Chabot een thema-uitgave samengesteld en geschreven met gedichten over families. De bundel is voor 5 euro te koop in de boekhandel. Daarnaast inspireert de Bibliotheek Achterhoekse Poort op de website lezers graag met boekentips rondom het thema Bij ons in de familie.

Evelyn Grijze
“Als ik mijn romans schrijf”, zegt de in Dinxperlo woonachtige Evelyn Grijze, “heb ik de lezer voor ogen die zich op een rustige plek zich laat meevoeren in het verhaal dat boeit, ontroert, maar vooral ontspanning brengt. De taal is toegankelijk, want ik heb niet de pretentie literaire hoogstandjes uit te voeren. Mijn lezers hebben geen woordenboek nodig om het verhaal te blijven volgen. Vaak zullen zij zichzelf herkennen in de hoofdpersonen in mijn romans, met al hun geluk, verdriet, liefde, eenzaamheid, wanhoop en moed zijn het echte mensen. Door spannende en raadselachtige gebeurtenissen in mijn romans blijft het verhaal de lezer vasthouden tot aan een onverwachte, soms bizarre ontknoping. Ik wil vooral mijn lezers boeien”, aldus Evelyn.
Haar eerste boek, Margaretha-De eeuw van mijn moeder, schreef ze na het overlijden van haar moeder op 103-jarige leeftijd. Daarna verschenen Mijn naam is Eva, Charlotte - Verdreven en bevrijd, De zee van Sophie en Anne. Een ongrijpbare schaduw en haar nieuwste boek Mara. Een gevaarlijk verleden.
Tijdens haar bezoek aan de Bibliotheek Varsseveld op donderdag 21 maart vertelt Evelyn over haar boeken, leest ze voor en beantwoordt ze vragen. De lezing start om 19.30 uur. Niet-leden van de Bibliotheek Achterhoekse Poort en leden met een Budget abonnement betalen 5 euro voor een kaartje. Voor leden met een Comfort of vrijwilligersabonnement kost deelname 2,50 euro en leden met een Top abonnement betalen helemaal niets. Een plek reserveren kan via de website, door te bellen naar 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant