Scène uit 'Bespiegelingen over de Achterhoek'. Foto: PR

Scène uit 'Bespiegelingen over de Achterhoek'. Foto: PR

Achterhoek-docu voor de vierde keer in DRU-Filmhuis

Cultuur

ULFT - Het duurt nog een jaar maar de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ staat in maart 2025 voor de vierde keer op de agenda van het DRU Filmhuis. Wegens de overweldigende belangstelling.

De voorstellingen op 29 oktober vorig jaar en op komende zondag 17 maart waren snel uitverkocht. Reden voor DRU filmhuis om een derde in te plannen en wel op 22 september. Omdat de kaartverkoop ook voor deze filmvoorstelling goed loopt komt er ook nog een vierde keer.
‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ ging eind februari vorig jaar in première. De film werd onverwacht een groot succes. Hierdoor besloten de makers een filmtour door de Achterhoek te maken. ‘’Deze documentaire moet je samen bekijken en beleven. De Achterhoek komt op een groot scherm bijna letterlijk naar je toe’’, vinden de makers Fons Rouwhorst en Ineke Heinen. In oktober 2023 startte de tour in ’s-Heerenberg. De belangstelling was groot en daarom is er een tweede toer die dit najaar begint en doorloopt tot in 2025.
In ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ is er tussen deel 1 en deel 2 een half uur pauze. Het even met elkaar napraten over deel 1, heeft iets gemoedelijks. Het kan ook prima omdat deel 1 en deel 2 nogal verschillen.

Laurence van de Meeberg van DRU filmhuis geniet van het succes. “We hebben bij de eerste filmvoorstelling gezien dat er veel bezoekers van buiten Ulft naar het DRU Industriepark kwamen. Daar zijn we blij mee”, zegt Laurence. “We vertonen de docu daarom dit jaar nog twee keer. Zondag 17 maart is uitverkocht, maar op zondagmiddag 22 september is de film opnieuw te zien. Daar zijn nog kaarten voor beschikbaar. Volgend jaar 16 maart staat de docu opnieuw in de agenda van DRU filmhuis. Gezien de belangstelling mogen we spreken van een heel groot succes’’, aldus Van de Meeberg. 


bespiegelingenoverdeachterhoek.nl
www.dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant