Afbeelding
Foto: PR.

Fietsroute op molendag bij Molen De Witten

Cultuur

ETTEN – De Ettense Molenstichting organiseert dit jaar op molendag zaterdag 11 mei twee fietsroutes. Er zal een korte route van ongeveer 27 km en een lange van ongeveer 56 km zijn.

De korte route gaat voornamelijk door het mooie Montferland. Deze route zal langs molens in het gebied gaan. Een paar molens op deze route die recentelijk gerestaureerd zijn, worden ook aangedaan. Dit zijn de Koenders Möl in Braamt en de Rembrandt-molen in Kilder. Uiteraard zijn de andere molens op de routes ook te bezichtigen.
De lange route gaat in tegenovergestelde richting door de gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland. Hier komt men natuurlijk langs verschillende molens in beide gemeenten. Deze route zal ook een klein stuk over Duits grondgebied gaan.
Men komt via beide routes langs de Moederdagmarkt van de Pittege Deêrntjes in Warm.

De start en finish is tussen 10.00 en 12.00 uur bij molen De Witten in Etten Oldenhove 5. Deelname aan deze fietsroutes kost 5 euro, inclusief koffie/thee of fris met wat lekkers erbij. Er kan alleen contant betaald worden, pinnen is niet mogelijk.

De meeropbrengst komt ten goede aan het onderhoud en behoud van molen De Witten. “Verschillende molens zijn recentelijk gerestaureerd. En dan voert de route via nog meer molens natuurlijk. Wij als stichting doen het natuurlijk ook om zo geld in te zamelen voor onderhoud van de parel van Etten. Recentelijk onderhoud was het bestrijden van ongedierte. Denk aan de bonte knaagkever die meerdere balken van vloeren al deels van binnenuit weg had geknaagd.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant