Het kampioenschap van SSA Wisch 1 is een feit

Het kampioenschap van SSA Wisch 1 is een feit

Foto: Iris Epping

SSA Wisch is kampioen

Sport

SILVOLDE – Het kampioenschap van SSA Wisch 1 is een feit. Op een drukbezocht sportpark De Munsterman in Silvolde won de thuisploeg met 2-0 van Arnhemse Boys Schuytgraaf. Twee competitierondes voor het einde kon het team gehuldigd worden. “Het ging moeizamer dan dat we de laatste wedstrijden gewend waren, maar dat is ook logisch”, vertelde hoofdtrainer John Leeuwerik voordat hij weer het feestgedruis indook. “Er stond veel druk op het team en kampioenswedstrijden zijn nooit de mooiste, dat weet ik uit ervaring, maar de mannen wilden vandaag graag kampioen worden en ze hebben er keihard voor geknokt.” De doelpuntenmakers waren Nick Overbeek en Nick Tönissen.

Door Marcel van Berkum

Het kampioenschap komt niet als een verrassing. Voor dit seizoen had SSA Wisch de KNVB voorgesteld om in de derde klasse te beginnen, maar de voetbalbond besloot anders en het elftal moest in de vijfde klasse starten. Het eerste elftal van het samenwerkingsverband van Silvolde en Terborg was de gedoodverfde favoriet. De voorspelling was gebaseerd op de aanwezigheid in de selectie van enkele voormalige spelers van Silvolde 1, die vierde divisie hadden gespeeld, aangevuld met Terborgenaren en voetballers die terugkeerden naar hun roots, zoals topscorer Stijn Alkema. Ook besloten de gebroeders Krosse, die jaren geleden in een lager elftal waren gaan spelen en de gestopte Mike van Aken, voor SSA Wisch uit te komen. 

Voor de staf onder leiding van John Leeuwerik was het de uitdaging om van deze bonte mix een team te maken. De hoofdtrainer, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, beschikt bovendien over een krappe selectie en moest elke week wel een beroep doen op JO19 spelers. Ondanks de verschillende achtergronden is het gelukt een hecht en enthousiast team te smeden. “Ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat het de doelstelling is om zo snel mogelijk hogerop te komen. We hebben van iedereen het maximale geëist en dat is ook geleverd. We gingen al snel groeien naar een eenheid. Niet alleen op het voetbalveld maar in alle geledingen van de samenwerking zoals bestuur en sponsors. Iedereen staat positief achter Wisch. Ook lagere teams kunnen nog kampioen worden.” Volgens de trainer blijft het overgrote deel van de selectie ook volgend seizoen actief en sluiten er enkele talentvolle jongeren aan in de vierde klasse onder de nieuwe naam Sportvereniging Wisch. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant