Start bouw nieuwe Bettekamp in Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning
Start bouw nieuwe Bettekamp in Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning Foto: Roel Kleinpenning

Nieuwbouw De Bettekamp officieel gestart

Wonen

VARSSEVELD – Onder grote belangstelling is op woensdag 6 maart de nieuwbouw van Azora woonzorgcentrum De Bettekamp in Varsseveld van start gegaan. Veel van de toekomstige bewoners (die momenteel in een noodlocatie in Lichtenvoorde wonen) waren, evenals omwonenden, aanwezig om het heugelijke moment mee te maken.

Door Walter Hobelman

Op de plaats van het oude woonzorgcentrum (dat inmiddels volledig is gesloopt) komt een geheel nieuw, duurzaam gebouw met daarin ruimte voor negentig appartementen die ruimte bieden aan individuele bewoners zowel als dubbele bewoning. Voorafgaand aan de openingshandeling vertelt Azora bestuurder Mieke Zemmelink aan de aanwezigen dat er al zeven jaar voorbereidend werk is verricht om tot dit moment te komen. “Hier komt nu het fijnste, mooiste en beste woonzorgcentrum van Nederland”, zegt ze met overtuiging.

Het nieuwe gebouw bestaat uit drie lagen, met op elke verdieping telkens drie bladvormige uitbouwen. Elk blad telt tien appartementen met in het midden een gezamenlijke woonruimte.

Azora Manager vastgoed Mario Biezeman schetst in sneltreinvaart wat er allemaal al is gebeurd. “Al vanaf 2009 wordt er in principe over ‘de nieuwe Bettekamp’ gesproken. Eerst gingen andere locaties nog voor (onder andere Silvolde, Gendringen en Ulft) maar nu is het dan zover dat we hier aan de slag kunnen gaan.” Er zijn inmiddels 370 boorpalen de grond ingegaan en Bettekamp bewoner Jan Vreman mag de officiële ‘eerste vloerplaat” leggen door, met behulp van een afstandsbediening, de kraan te bedienen die deze zware klus moet uitvoeren. Dat zorgt nog wel even voor een spannend moment, maar uiteindelijk komt de plaat keurig op zijn plaats terecht.

Een andere bewoner, Rob van Bruggen, leest een zelf geschreven gedicht voor dat eindigt met “deze woorden zijn geschreven, in de hoop dat een ieder de opening nog mag beleven.” De planning is, dat het nieuwe gebouw in mei 2025 klaar is en in gebruik kan worden genomen.

Mevrouw Grond, die samen met haar man aanwezig is, kan niet wachten tot het zover is. “Waar we nu zitten , in Lichtenvoorde, is het ook wel goed en gezellig. Maar wij horen in Varsseveld, dus hoe eerder we terug kunnen hoe liever.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant