Nostalgie ten top: het Tropisch Oosten. Foto: PR
Nostalgie ten top: het Tropisch Oosten. Foto: PR PR

Gouden Jaren uit Achterhoek terug in Borchuus Varsseveld

Cultuur

VARSSEVELD – Televisiekijken en telefoneren bij de buren, zaterdagmiddag alle kinderen in de wasteil, een bestraffende tik met de mattenklopper. Al deze jeugdherinneringen aan de jaren 50 en 60 komen vrijdag 29 april (10.00 tot 12.00 uur) aan bod in het nostalgische programma ‘Feest der Herinnering’ in het Borchuus in Varsseveld. Speciaal voor alle 50-plussers.

De in Oost-Gelderland geboren en getogen journalist Dolf Ruesink (69) laat de weemoedjaren herleven aan de hand van verhalen, foto’s, film en voorwerpen.
Het ochtendprogramma in Het Borchuus belooft een feest der herkenning te worden. Bezoekers krijgen bij binnenkomst (toegang vanaf 9.30 uur) een kop koffie of thee met een slagroomsoes. In de pauze is er een drankje en een warm hapje. De voorstelling wordt afgesloten met een leuke quiz over de jaren 50 en 60. Wie de meeste vragen goed heeft, maakt kans op een van de drie hoofdprijzen.
Veel van de onderwerpen zullen bekend voorkomen: het schoolreisje naar dierentuin Tropisch Oosten (Silvolde), warm eten uit één bord, op zaterdag naar het werk en naar school, carbidschieten met de melkbus, op nieuwjaarsdag in de buurt zakken snoep verzamelen, het busje Buisman bij de koffie, de opkomst van de beatmuziek en de strijd om lange haren.
Entree is 12 euro, reserveren via manager@borchuus.nl of 06-57568657.