Vlnr: Erwin Bergevoet, Petra Aalders, Willem Feukkink, Karin Knaven en Marc Huntink. Foto: Roel Kleinpenning
Vlnr: Erwin Bergevoet, Petra Aalders, Willem Feukkink, Karin Knaven en Marc Huntink. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Koningsdag mag weer!

ULFT – In Ulft wordt Koningsdag weer gevierd zoals het ‘vroeger’ was. Dit jaar zijn geen echte beperkende maatregelen meer en dus kan er op 27 april op verschillende plekken in Ulft weer gezellig gefeest worden.

Door Walter Hobelman

Op het Zwarte Plein in Oer bijvoorbeeld is de hele dag van alles te beleven en te doen voor jong en oud. Daar staat het nieuwe organisatiecomité in de startblokken om een ‘ouderwets gezellige Koningsdag’ te organiseren. 

Koningsdag
in Oer
en Ulft
zoals het
vroeger was


Namens het comité vertelt Martijn Peters wat allemaal gaat gebeuren. “We beginnen om 11.30 uur. Dan is er de officiële opening waaraan Kunst na Arbeid meewerkt. Natuurlijk zingen we het Wilhelmus en daarna beginnen de activiteiten." Aan alles is gedacht volgens Peters. Terwijl de ouders lekker rustig op een terrasje kunnen genieten en vrienden ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje kunnen de kinderen zich op verschillende manieren vermaken, zonder het risico dat ze van het plein afkunnen. ”We gaan iets nieuws doen. Kinderen kunnen meedoen aan de talentenjacht ‘Oer’s got talent’. Een leuke talentenjacht waarbij kinderen, alleen of met vrienden en vriendinnen aan mee kunnen doen. Iedereen mag laten zien waar hij of zij goed in is; zingen, dansen , een sport, muziek maken of wat dan ook. Het maakt ons niet uit wat het is. Zolang kinderen het zelf maar leuk vinden om mee te doen.” Deze talentenjacht vindt plaats in twee delen. Het eerste deel start om 12.00 uur en duurt tot 12.45 uur, het tweede deel begint om 13.45 uur en duurt tot 14.15 uur. De prijsuitreiking van de talentenjacht en de kleurplaatwedstrijd is tussen 15.45 uur en 16.00 uur.
Verder is er op het Zwarte Plein van alles te doen en te beleven. “Schminken, een springkussen voor de jongere kinderen en een stormbaan voor kinderen vanaf acht jaar, een knutselhoek, oud Hollandse spelletjes, een poffertjeskraam, kinderdisco, en nog veel meer. Voor de ouders is er een ‘hapsnap terras’, dus niemand hoeft zich te vervelen. De hele dag zorgt DJ Guido voor gezellige feestmuziek.”

Kennedyplein
Soortgelijke activiteiten zijn er ook op het Kennedyplein in het centrum van Ulft. Daar is iedereen welkom voor onder andere een rommelmarkt, oud Hollandse spelletjes, luchtkussens en nog veel meer. Schuttersgilde Sint Hubertus is druk bezig met de voorbereidingen. “Wij beginnen om 9.30 uur met een optocht met versierde fietsen vanaf het verenigingsgebouw van Sint Hubertus en zijn om 10.00 uur bij zorgcentrum Debbeshoek. Daar verzorgen we samen met Kunst na Arbeid een muzikale hulde”, vertelt Willem Vruggink.

Beapop
Op het Kennedyplein begint om 13.00 uur het popfestival Beapop (zie ook pagina 9), georganiseerd door leden van de Activiteiten Commissie van het Schuttersgilde Sint Hubertus. Vijf bands treden dit jaar op te weten: Liquid Love Machine, Bugs ’n Bones, Bootsman, SoularVibe & the Galaxy Horns en Blues-Factor. Beapop is gratis te bezoeken.