Kerkdienst in het dialect

Silvolde - Zondag 24 april gaan de leden van de RK Kerk en van de Protestantse Kerk in Silvolde weer samen naar de kerk voor een gezamenlijke viering. 

Dit in het kader van 'Vieren op het dorp'. Dit keer zal het een viering zijn die bijna geheel in het dialect wordt gehouden.
De viering wordt georganiseerd door leden Oecumenische Werkgroep Silvolde. Muzikale medewerking wordt verleend door het duo Fris van de droad (Lau en Toon).
Het thema van de viering is 'Hè-j ’t al geheurd' en sluit aan bij de lezing uit de bijbel over de Emmausgangers. Voor veel inwoners van de Achterhoek is het ‘Achterhoeks dialect’ de eerste taal, de moedertaal. Daarom is het van grote waarde als er ook in de ‘geloofstaal’, in kerken en in het pastoraat, woorden beschikbaar zijn in dit dialect. Het voelt meteen ‘vertrouwd’ als er passende woorden in het dialect klinken.
Deze bijzondere viering wordt gehouden in de Protestantse Kerk te Silvolde op zondag 24 april en begint om 10.00 uur. Na de kerkdienst is er gelegenheid voor koffiedrinken en napraten.


Gouden Schoen

OUDE-IJSSELSTREEK - De Gouden Schoen is de bokaal die door Gelderse Post elk jaar wordt uitgereikt aan de topscorer van de gemeente Oude IJsselstreek. Check de actuele stand op de website van deze krant.

www.geldersepost.nl