De Zonnebloem Silvolde bestaat veertig jaar

Silvolde - De Zonnebloem afdeling Silvolde bestaat ruim veertig jaar. 

De afdeling is opgericht op 15 december 1980 en uitgegroeid tot een actieve en bloeiende afdeling met 15 vrijwilligers, 5 bestuursleden en rond de 100 gasten.
"Dit 40-jarig jubileum gaan we samen met al onze gasten, vrijwilligers en genodigden groots vieren", vertelt voorzitter Ada Jansen. Dat gebeurt op zaterdag 23 april.
De Zonnebloem afdeling Silvolde heeft aandacht voor de veelal oudere dorpsgenoten die soms door hun fysieke beperking erg aan huis zijn gebonden. Voor deze mensen organiseert de Zonnebloem talrijke uitstapjes en activiteiten in de directe omgeving, maar soms ook iets verder weg. Jansen: "De vrijwilligers zorgen ervoor dat onze gasten deel kunnen nemen aan de activiteiten die ze niet meer zelfstandig kunnen doen. Zo stellen we hen in staat om de sociale contacten in stand te houden en de eenzaamheid tegen te gaan. Daarnaast bezoeken de vrijwilligers regelmatig onze gasten voor een gezellig praatje. Het is dus een samenspel tussen vrijwilliger en gast."
De groep vrijwilligers vergrijst langzamerhand en daarom is vers bloed van harte welkom. Wie geïnteresseerd is om als nieuwe vrijwilliger het team te versterken, kan geheel vrijblijvend contact opnemen met voorzitter Ada Jansen: 06-53401646.