Festival Achterland. Foto: PR
Festival Achterland. Foto: PR

Festival Achterland & Achterland XL: 'Het leukste festival van Doetinchem'

Doetinchem - Vijf dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer! Voor de muziekliefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in pure en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet. 

Festival Achterland is door 3voor12Gelderland uitgeroepen tot Beste Event van Gelderland en door de Doetinchemmers tot het leukste Festival van Doetinchem. Inmiddels is het Festival vaste prik tijdens het Pinksterweekend, op de Bleek (Wijnbergseweg) in Doetinchem. Van donderdag 16 tot en met 20 mei geniet je er van (theater)voorstellingen, optredens, vertier en het lekkerste eten en drinken uit wat de Streeck te bieden heeft! 

Achterland XL  
Donderdag 16 mei (17.00-00.00 uur) barst de Bleek in Doetinchem uit zijn voegen met de beste artiesten van Nederlandse bodem tijdens Achterland XL. Douwe Bob, Diggy Dex, Joel Borelli én La Fuente! Dit jaar heeft Achterland XL niet één hoofdpodium maar vier hoofdlocaties, The Barn, Gringo’s, Café Jansen en Vanouds. Of je nu van pop, rock, elektronische muziek of hiphop houdt, bij Achterland XL kan iedereen genieten van hun favoriete artiesten. Dans en zing mee met de beste nummers van Douwe Bob, laat je meeslepen door de prachtige stem van Joel Borelli, geniet van de dansbare beats van La Fuente en laat je inspireren door de poëtische teksten van Diggy Dex.
Voor Achterland XL is er kaartverkoop. Tickets (30 euro) op is op, en meer informatie zijn te vinden op onderstaande website.

Festival Achterland
Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei treden er meer dan 30 artiesten/acts/entertainers op.Festival Achterland biedt entertainment voor jong en oud. Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met lezen, klimmen en klauteren in een speelparadijs, hun eigen frietjes snijden, beeldhouwen en natuurlijk is de prachtige oude zweefmolen ook dit jaar weer aanwezig.
De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 17 mei om 16.00 uur. Tijdens de vrijmibo barst ook het festival los met het Scholieren Band Festival. Uit meerdere VO scholen uit de Achterhoek zijn schoolbands geselecteerd die zich aan het grote publiek gaan presenteren. Hier moet je wel bijzijn want zo dadelijk mis je de nieuwe Suzan & Freek?

Programma
Festival Achterland blijft ieder jaar op zoek naar nieuwe talenten in de muziek- en theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Van de beste Tribute bands tot aan de bands die op het punt staan de ladder naar grote bekendheid te beklimmen. Voor de doorgewinterde muziekliefhebber is er veel te ontdekken. Zo staat dit jaar onder meer op het programma de zingende drummer Marlon Pichel met een flinke lading jazz, soul, fusion en funk in zijn donder. Of wat dacht je van Doctor Velvet? De ‘stilstaan is echt geen optie’, swingende Rhythm & Blues band uit Amsterdam? Zing je liever mee met de hits van vroeger en nu? Ook jullie komen aan je trekken en laat je gaan op de de grootste hits van ABBA, The Bee Gees of de kneiters van De Paloma’s!

Nieuw in het Achterland dit jaar is de Achterland Komedie Bar(n) met niemand minder dan Tim Hartog én Kor Hoebe! Op zondag 19 mei is het podium van 13.00 tot 14.00 uur gereserveerd voor deze 2 geniale comedians. Gezien de grote fanbase van deze mannen start de ticketverkoop á 10 euro (excl. ticketkosten) op dinsdag 23 april. Let op, er is een (zeer) beperkt aantal plekken beschikbaar! 

Waar? Evenemententerrein De Bleek aan Wijnbergseweg in Doetinchem.


festivalachterland.nl


Koningsdag

VARSSEVELD - Het is bijna Koningsdag en dan is het natuurlijk ook feest in het hart van Varsseveld. De AOV (Algemene Orange Vereniging) organiseert ook dit jaar weer rondom de Grote Kerk in Varsseveld veel activiteiten voor jong en oud zoals onder andere de kindervrijmarkt, springkussens - ook voor de allerkleinsten-, een stormbaan, schminken, spelletjes, pre(n)tjestentje en knutselen.

Om 10.30 uur begint de kindervoorstelling ‘de Recylce Machine’ in het Borchuus en na de voorstelling krijgen de kinderen een leuk presentje. Om 11.30 uur is de feestelijke opening van Koningsdag 2024 op het podium naast het Borchuus en om 12.00 uur beginnen de kindervrijmarkt en de andere activiteiten rondom de Grote Kerk.

aov-varsseveld.nl

Westendorp - Koningsdag gaat in Westendorp traditioneel om 9.00 uur van start met een aubade van Westendorps Fanfare en de Vendeliers. Aansluitend is binnen in het Kulturhus een dorpsontbijt, verzorgd door vrijwilligers die een paar honderd eitjes met spek zullen bereiden.

Als het ontbijt is verorberd, kan iedereen inschrijven voor een fietspuzzeltocht. Voor de goede antwoorden na 25 kilometer fietsen door onze mooie omgeving zijn leuke prijzen beschikbaar. Voor wie wat langer na afloop op het terras wil blijven plakken is er live muziek. Voor zowel het ontbijt als deelname aan de fietstocht wordt een bijdrage gevraagd. Meer informatie, ook over het aanmelden voor het ontbijt, is te vinden op de website.

westendorp.nl/feestvereniging/nieuws-feestvereniging