Dodenherdenking

SILVOLDE - Het jaarthema voor 4 en 5 mei is Vrijheid vertelt: Opmaat naar 80 jaar vrijheid. Vanaf september staan er landelijk allerlei activiteiten gepland. Maar allereerst staat Nederland op 4 mei twee minuten stil om de slachtoffers te gedenken van vele oorlogen en conflicten. Het is een moment van reflectie om dankbaarheid tonen voor de hedendaagse vrijheid. Maar ook nu nog steeds worden we opgeschrikt door vreselijke beelden van oorlog en geweld en geconfronteerd met agressie en terreurdreigingen.

Ook in Silvolde herdenken we de slachtoffers van oorlogsgeweld. De interkerkelijke herdenkingsdienst voor de dodenherdenking is op zaterdag 4 mei in Silvolde om 19.00 uur in de kerk van de Protestante Gemeente aan de Kerkenstraat. Na de dienst is er een stille tocht naar het oorlogs- en verzetsmonument aan de Dr. Dreesstraat waar het vanaf 20.00 uur twee minuten stil zal zijn. Het Wilhelmus en Signaal Taptoe worden gespeeld door muziekvereniging Excelsior en schutterij Willem Tell en er zijn passende toespraken. Bloemen kunnen bij het monument worden neergelegd als teken om te gedenken en nooit te vergeten.


ULFT - Op zaterdag 4 mei vindt ook in Ulft de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. De organisatie is in handen van Schuttersgilde Sint Hubertus.

Om 19.00 uur vertrekt het Gilde vanaf het verenigingsgebouw aan de FB Deurvorststraat naar Verzorgingscentrum Debbeshoek, alwaar belangstellenden kunnen aansluiten voor de Stille Tocht. Rond 19.30 uur is er een herdenking bij het Monument voor de Petrus en Pauluskerk aan het Kennedyplein. De herdenking wordt verzorgd met medewerking van de Scouting, Schuttersgilde St. Joris en Schutterij de Eendracht. Een vertegenwoordiger van de gemeente houdt een toespraak. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur is er gelegenheid tot defilé langs het monument.Na afloop biedt de gemeente de aanwezigen een kop koffie aan in het verenigingsgebouw van Schuttersgilde Sint Hubertus.