De 18 jarige Saher Angeline Gill stemt voor het eerst bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft, naast haar moeder Grulnar Gill.

De 18 jarige Saher Angeline Gill stemt voor het eerst bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft, naast haar moeder Grulnar Gill.

Foto: Roel Kleinpenning

Oude IJsselstreek heeft gestemd

Politiek

OUDE IJSSELSTREEK - Het was een lange dag waar vanaf vanmorgen vroeg tot vanavond laat in onze hele gemeente werd gestemd en gewerkt. Onder meer fotograaf Roel Kleinpenning maakte vandaag een rondje langs de stembureau’s.

Bij het stemburo Dru Cultuurfabriek stemde Tatum voor het eerst, Kitty haar moeder maakt er een foto van.
Vanmiddag bracht ook burgemeester Otwin van Dijk van gemeente Oude IJsselstreek zijn stem uit in Kulturhus De Rietborgh in Terborg
In de Kwaksmölle in Varsseveld wordt gestemd onder toeziend oog van Peter van Wardt, voormalig wethouder van het CDA.
“Mag ik d’r wal op met de klompen an” lacht Varssevelder Rick Lammers. “Het was heel gezellig, bijna een reünie, de halve buurt was er”, vult een andere stemmer aan.
Stembureau SDOUC Ulft: André, Theo, Jozef en Ben aan het sorteren van even en oneven stempartijen.
Stembureau SDOUC Ulft: Jop en Nina aan het sorteren van de even en oneven genummerde partijen.
Bij het stembureau van voetbalvereniging SDOUC in Ulft werden na het sluiten van het bureau twee containers met totaal 1338 stemmen geopend door de voorzitter Yvonne van het stembureau. Het stemmentelteam bestaat uit elf personen.
Klein Theater Doetinchem kwam als Sint en zijn pieten langs om de stemmers te verblijden, of zoals ze op hun faceboek beschrijven: 
Hoog bezoek in het Dorpshuus Varsselder. Sinterklaas en zijn pieten kwamen even langs.
Helaas konden ze zelf niet stemmen. Want ze hebben immers geen Nederlands paspoort, maar leuk was het wel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant