De vrijwilligers van de electrowagen. Foto: Willemien Smeitink
De vrijwilligers van de electrowagen. Foto: Willemien Smeitink Willemien Smeitink

De Varsseveldse electrowagen zoekt chauffeurs

Zorg

VARSSEVELD - Inwoners van Varsseveld of de buurtschappen Heelweg, Sinderen of Westendorp kunnen sinds 2019 gebruik maken van de electrowagen. Er bleek een behoefte te bestaan aan een vervoersdienst voor mensen die (tijdelijk) minder goed ter been zijn om te voorkomen dat zij aan huis gekluisterd blijven en eigen regie ontnomen werd.

Ontspanning
Een ritje met de electrowagen hoeft helemaal niet medisch gerelateerd te zijn: “Een bezoek aan een vriendin of familielid, een vereniging waarvan u lid bent, even naar de winkel of naar het restaurant? Wij brengen u en een rollator of inklapbare rolstoel kan gewoon mee.” Vanzelfsprekend kunt u ook gebruik maken van de electrowagen voor een bezoek aan de huisarts, tandarts of bijvoorbeeld de pedicure.

Rijtijden
De electrowagen rijdt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur: “De chauffeur haalt u voor uw deur op en brengt u tot aan de deur van de bestemming. Om een rit te reserveren kunt u bellen naar 06 30 92 44 23 en het is waarschijnlijk dat u in moet spreken op het antwoordapparaat. Wij vragen dan om uw telefoonnummer achter te laten en dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.”

Een rit met de electrowagen in Varsseveld en omstreken is gratis: “Wij vragen een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de electrowagen en deze bijdrage mag u mag aan de chauffeur geven.”

Chauffeurs gevraagd
Alle chauffeurs zijn vrijwilliger: “Het is een gezellige groep mensen die graag klaar staat voor bewoners uit onze omgeving en we zijn nog op zoek naar chauffeurs. Er zijn wat voorwaarden om dit te mogen doen, maar het voornaamste is dat u een gezellig persoon bent.” Wie meer wil weten over dit vrijwilligerswerk, kan vrijblijvend contact opnemen met Wendy Bruggink van Azora Den Es via 0315-258484.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant