Sport op Wazovelde is niet alleen gezond, maar ook heel leuk. Foto: S. Kolks
Sport op Wazovelde is niet alleen gezond, maar ook heel leuk. Foto: S. Kolks S. Kolks

‘De Bettekamp is een uitje’

Zorg

VARSSEVELD/ LICHTENVOORDE - De dagbesteding van de Bettekamp, Wazovelde genoemd, is tijdelijk gevestigd in Lichtenvoorde. “Het is een warme plek voor mensen die graag even d’r uut willen. Tenminste zo verwoordde een van onze bezoekers het letterlijk. Als het thuis leeg voelt of als je graag andere mensen ontmoet, dan biedt Wazovelde deze plek.”

Wazovelde biedt zoveel mogelijk voor ieder wat wils: “Er zijn activiteiten te doen en nagenoeg elke dag wordt er gesport. Tussen de middag wordt er voor brood gezorgd, maar men kan ook een warme maaltijd mee eten.”

Omdat Wazovelde letterlijk in De Bettekamp is gelegen, kunnen bezoekers ook meegenieten van bijvoorbeeld een muziekmiddag: “Er zijn ook duofietsen waarmee we rondom Lichtenvoorde kunnen fietsen en met de electrowagen kunnen we er ook op uit. Ook is er een tuin waarin komend voorjaar nog van alles moet gebeuren. Het is maar een korte opsomming van wat er mogelijk is, maar ook het kleine - samen een puzzeltje leggen, een gezellig gesprek of dat lekkere kopje koffie samen - is heel waardevol.”

De dagbesteding kan ook mantelzorgers ontzorgen: “Even een dagje zonder zorgen voor je naaste, zodat je zelf ook even iets kunt doen wat je graag doet, maar niet aan toekomt. Door enkele dagen ontzorgd te zijn, blijf je als mantelzorger langer in staat om samen met je partner thuis te blijven wonen. Dat is voor beiden fijn. Er is zelfs de mogelijkheid om de was bij ons te laten doen en dat kan thuis ook wat rust geven.”

Wie meer wil weten is van harte welkom om een kijkje te nemen, maar u kunt ook bellen naar 0315 - 338222.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant